Finanstilsynet – tilsyn med lånefirmaer

Tilsyn

Mens lånefirmaer og banker gør meget ud af at tjekke din kreditværdighed, så findes der heldigvis også nogen, der holder øje med om lånefirmaerne har styr på deres økonomi og forretning. I Danmark kaldes den instans for Finanstilsynet.

Finanstilsynet er sat i verden for at gå lånefirmaer, pengeinstitutter og banker i bedene, så de ikke tager større økonomiske risici, end de har kapital til at kunne klare og fører tilsyn med de overholder gælder regler.

Din sikkerhed som forbruger

Finanstilsynet er altså din sikkerhed som forbruger, fordi det er dem der sørger for, at eksempelvis de online lånefirmaer ikke låner mere ud, end de har råd til. Og at de overholder reglerne om oplysning af ÅOP etc. Det er også Finanstilsynet, der holder øje med om udbydernes hjemmesider er gennemskuelige, så de får de informationer om det enkelte lån, som du har krav på ved lov.

Det vil blandt andet sige, at du skal kunne se, hvad de samlede årlige låneomkostninger i procent (ÅOP), hvor høj debitorrenten er og de samlede kreditomkostninger. Det er alt sammen for at sikre, at du som forbruger og låntager har de bedste muligheder for ikke at gøre noget, du senere kommer til at fortryde. Eller at du bliver fanget i en udgift som du ikke opdagede, da du skrev under på aftalen.

Du kan læse mere om dem på Finanstilsynet.dk.

Tjek at låneansøgning sker fra https:// side

Låneudbyderne behandler personfølsomme oplysninger, når du søger om et lån. Derfor kan det godt være lidt grænseoverskridende at skulle indtaste de oplysninger eller give tilladelse til, at firmaerne må indhente de oplysninger om dig.

Men faktisk kan du selv gøre noget for at sikre dig, at du kan stole på udbyderen. Du skal nemlig holde øje med, at hjemmesiden starter med https:// fordi du så ved, at de bruger en SSL-krypteret forbindelse. Det øger din sikkerhed.

Alle troværdige og godkendte danske firmaer vil altså derfor benytte sig af en krypteret https:// forbindelse. Hvis ikke de gør det, bør dine alarmklokker ringe i forhold til firmaets troværdighed, fordi du så ikke kan vide sig sikker på, at låneudbyderen anvender en SSL-krypteret forbindelse.

Samtidig kan man altid lave en søgning på firmanavnet, for at få et indtryk af omdømme og kundeservicen hos firmaet, fra eksisterende kunder. Det er altid en god idé og tager kun ganske få minutter.

DMCA.com Protection Status